Onze raden
LeerlingenRaad (LR)
Samenstelling schooljaar 2024-2025
De LR van onze school bestaat uit 1 leerkracht en 5 leerlingen:
Personeel:
Yolanda de Roos - locatiemanager
Leerlingen:
Amaya - groep 6a
Defne - groep 6b
Jayda - groep 7a (staat niet op de foto)
Louen - groep 7b
Lea - groep 8b
Sinds 2011 hebben wij een leerlingenraad op onze school. De leerlingenraad is een groep enthousiaste klassenvertegenwoordigers die gekozen is door de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8. Zij denken na en beslissen mee over activiteiten en veranderingen die er op onze school kunnen plaatsvinden. Vorig jaar hadden we een enthousiaste leerlingenraad en, ondanks het feit dat ze meer hadden willen bereiken, hebben we wel bereikt dat er een “ik heb niemand om mee te spelen bankje” is geplaatst op ons schoolplein en dat het schoolplein door de gemeente wekelijks wordt schoongemaakt. In de afgelopen maand zijn er nieuwe verkiezingen gehouden in de groepen 5 t/m 8 met als doel om in deze nieuwsbrief de nieuwe leerlingenraad van 2022- 2023 aan u te kunnen presenteren. Uit iedere groep is 1 leerling gekozen die 1 jaar lang lid is. Volgend schooljaar worden dan opnieuw verkiezingen gehouden.

Medezeggenschapsraad (MR):
Samenstelling schooljaar 2024-2025
De MR van onze school bestaat uit drie leerkrachten en drie ouders:
Personeelsgeleding
- Kelly Jongeling-Ly (groep 4b) – secretaris
- Lisette Kummu (directie)
- Karlien de Meij (groep 5a)
- Claudia Hameetman (groep 8b)
Oudergeleding
- Patrick Bos (Fred groep 7a, Yannick groep 5a, Arthur groep 1/2 olifanten) - voorzitter
- Nancy Tadey (Liam, groep 8a) – vicevoorzitter
- Malika Aboulasri (Jayda 7a, Yara 3a)
U kunt ze bereiken via
Aan elke school is een MedezeggenschapsRaad (MR) verbonden.
Deze raad is het formele overlegorgaan tussen enerzijds de school (ouders en leerkrachten) en anderzijds het schoolbestuur (veelal vertegenwoordigd door de directeur).
In de MR zitten 3 vertegenwoordigers van personeel en 3 vertegenwoordigers van de ouders. Deze vertegenwoordigers worden rechtstreeks uit en door de verschillende geledingen gekozen. De taken en de bevoegdheden van de MR staan beschreven in het Medezeggenschapsreglement dat gebaseerd is op de Wet Medezeggenschap Scholen 2007.
De MR heeft in ieder geval een aantal bevoegdheden:
- Recht op informatie over in ieder geval díe zaken die in het MR-reglement worden genoemd.
- Recht op overleg met het bestuur (of veelal in diens plaats de schooldirecteur).
- Adviesrecht. De MR moet tijdig voorafgaand aan beslissingen om advies gevraagd worden. Het gaat hierbij bv om de schoolbegroting.
- Instemmingsrecht. De MR moet tijdig voorafgaand aan beslissingen om instemming gevraagd worden.Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de schoolgids, wijziging van onderwijskundige doelstellingen, de taakverdeling binnen het personeel, vaststelling van de ouderbijdrage, de regeling van roostervrije dagen.
- Initiatiefrecht. De MR kan zelf met voorstellen komen over zaken die de school betreffen.
In de MR kunnen de ouders samen met het onderwijsteam meepraten en -beslissen over de meer beleidsmatige zaken die binnen de school en tussen het schoolbestuur en de school aan de orde zijn. De verantwoordelijkheid voor het beleid op school ligt bij het bestuur en de directie. De algemene taken van de MR zijn het bevorderen van openheid, openbaarheid en onderling overleg in de school, het waken tegen discriminatie op welke grond dan ook en het bevorderen van gelijke behandeling in gelijke gevallen. In principe is de MR niet de spreekbuis voor individuele aangelegenheden die de school betreffen.
Deze zullen eerst met de leerkracht en eventueel daarna met de directie moeten worden opgenomen.
Vergaderingen
De MR vergadert minimaal zes keer per jaar in de avonduren. Van iedere vergadering worden notulen gemaakt. Het eerste gedeelte van de vergadering is openbaar. U bent dus van harte welkom om (een deel van) de vergadering bij te wonen.
Notulen
Hieronder vindt u de notulen van de vergaderingen. De notulen zal pas na goedkeuring op de volgende vergadering op de site verschijnen.
....
Jaarverslagen
Vacatures en verkiezingen
De zittingsduur van ieder lid is 3 jaar. Deze zittingsduur kan eventueel verlengd worden met periodes van 3 jaar, zolang de ouder een kind heeft die op CBS De Vrijenburg onderwijs volgt.
Gemeenschappelijke MedezeggenschapsRaad (GMR)
De GMR behartigt de belangen van alle leerlingen, ouders en personeelsleden van alle 11 scholen binnen de stichting. Daarmee houdt de GMR zich dus bezig met bovenschoolse zaken waar de MR haar focus heeft op vraagstukken op schoolniveau. Daarmee is de GMR een belangrijke gesprekspartner voor de directeur bestuurder, het bestuursbureau en de Raad van Toezicht.
De GMR heeft in totaal 12 zetels; 6 voor de oudergeleding (ouders en verzorgers) en 6 voor de personeelsgeleding (leerkrachten en andere medewerkers van PCPOBR). GMR- leden worden, door de leden van de MR-en, in persoon benoemd.
De vergaderingen van de GMR zijn openbaar, net als de agenda's en notulen. Het vergaderschema en de stukken van de GMR, vind je hier.
Wil je meer informatie over de GMR of heb je interesse om zitting te nemen in de GMR? Klik dan hier voor verdere informatie of neem contact op via gmr@pcpobr.nl